fbpx

Yazılım dünyası yeni nesil teknolojilerle birlikte oldukça hareketli zamanlardan geçiyor. Aplikasyonların günden güne artan popülaritesi ve yaygınlığı, yazılımların kullanıcı ihtiyaçlarını karşılaması gerekliliğini daha kritik hale getiriyor.

Yeni teknolojiler ve değişen kullanıcı ihtiyaçları, belli zaman aralıklarında geçerli olan yazılım dünyası trendlerini belirliyor. Bunları anlamak, geleceğin teknoloji dünyasında ve rekabet ortamında kalıcı olabilmek için oldukça önemli.

Siber güvenliğin artan önemi

Dijital dünyada var olan her şirketin, siber güvenlik tehdidi altında olduğu söylenebilir. Araştırmalar, orta ölçekli şirketlerin yarıdan fazlasının 2018 yılı içinde farklı ölçeklerde en az bir adet siber saldırıyla karşı karşıya kaldığını işaret ediyor.

2018 yılında bir önceki yıla oranla %20 artan, mobil cihazlara yapılan siber saldırı oranı, kullanıcıların güven duymadıkları uygulamaların kullanımını tamamen kenara bırakıp alternatiflere yönelimlerini tetikliyor.

Cihazların ve ağların karşı karşıya olduğu bu ciddi tehdit potansiyeli, yazılımların siber saldırılara karşı daha dayanıklı olması gerekliliğini ortaya çıkarıyor.

 

Yapay zeka (AI) odaklı özellikler

Yapay zeka (AI) çeşitli süreçlerin otomasyonunda büyük etkiye sahip. Bununla birlikte, AI teknolojilerinin büyük ve küçük boyutlu veri işleme süreçlerine katkısı, özellikle iş dünyası odaklı uygulamaların geliştirilmesinde, yapay zeka odaklı özelliklerin kullanım oranlarını arttırıyor.

Mevcut durumda, her 10 organizasyonunun dördü, daha etkili ve optimize müşteri hizmetleri servisi için AI odaklı teknolojileri kullanıyor. Önümüzdeki yıl, yazılı ve sözlü iletişimden, kişisel asistanlara kadar AI odaklı özelliklerin yazılım dünyasında her zaman olduğundan daha büyük yer kaplayacağı kesin.

 

On-demand yazılım

Mobilin ve internet teknolojilerinin gösterdiği hızlı ilerleme, kullanıcıların belli istek ve ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki taleplerinin artmasını sağladı. Uber’in ulaşım konusunda başardığına benzer olarak, kişisel talebin karşılanmasına odaklı uygulamalar, farklı alanlarda karşımıza çıkmaya devam edecek. Kullanım kolaylığının ve kişiselliğin öne çıktığı bu tip uygulamalar, önümüzdeki dönemin yazılım dünyasını tanımlayan önemli trendlerden biri olacak.

 

IoT entegrasyonu

Son yıllarda, yazılım pazarı uygulama sayılarında tarihi artışlara sahne oluyor. Uygulama sayılarındaki artışa paralel olarak, global IoT pazarı da büyüyor. Kullanıcılar, birbiriyle bağlantılı cihazlara gitgide daha fazla para harcıyor. 2021 yılına kadar IoT’ye yaklaşık 1 trilyon dolar yatırım yapılacağı öngörülüyor. Eğitimden, tarıma ve sağlığa kadar, günlük hayatın tüm alanlarında kullanılan akıllı cihazların, yazılım dünyasında da artan etkiye sahip olacağı su götürmez bir gerçek.

 

Kaynak

myventurepad