fbpx
kurumsalkaynakplanlamanedir

Günümüzde işletmeler rekabet ortamında rakiplerinden ön planda olmak ve varlıklarını sürdürebilmek adına üç temel özelliğe ihtiyaç duymaktadır. Bu özellikler; kalite, verimlilik ve maliyet olarak ifade edilmektedir. Son dönemlerde bu üç özelliğe hızlı karar verme süreci de eklenmiştir. Bunun yanı sıra kurumlar rekabette başarılı olmak için değişen iş koşullarını önceden tahmin etmeli ve hızla yanıt vermelidir. Bütün bunların yapılması için güçlü ve sağlam bilgi sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacı ise kurumsal kaynak planlaması (ERP) programları ile karşılamak mümkündür. Bunun yanı sıra kurumsal kaynak planlaması nedir ve işletmeleri için önemi nedir gibi konular merak edilmektedir. RDC Partner ekibi olarak bu yazımızda konu hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız

ERP’nin İşletmeler İçin Önemi

Kurumsal kaynak planlamanın önemi son derece fazladır. Her işletmenin kendisini diğer işletmelerden ayıran süreçleri, ürünleri ve hizmetleri mevcuttur. Bununla birlikte birçok işletme geliştikçe benzer operasyonel sorunlarla yüzleşmek zorunda kalmaktadır. Bu noktada ise birçok ERP yazılım uygulaması işletmelerin problemlerini tespit etmesine yardımcı olur. Ayrıca işletmelerinizi tek bir sistemle çalıştırmak için ihtiyaç duydukları tüm süreçleri entegre ederek kaynak planlamasını gerçekleştirmelerine olanak tanır.

Bir ERP sisteminin uygulanması uzun ve zor bir süreç olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra iyi bir kurulum, iyi bir strateji de iş dünyasında çok fazla fayda elde edilmesini sağlar. Ayrıca sistem mimarilerini yapılandırmaya yönelik yeni yaklaşımlar, uygulama ve kullanımı büyük ölçüde basitleştirebilir. Kısacası ERP, güçlü çözümler elde etmek ve sürdürmek için çok daha uygun maliyetlidir.

İlginizi Çekebilir: Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Nedir?

ERP Nasıl Uygulanır?

ERP sistemleri, birbirinden farklı kurumsal kaynakların bir araya getirilmesi ile çalışmaktadır. Yazılımda her bir uygulama farklı bir iş sürecine odaklanmaktadır. Bununla birlikte aynı veri tabanını paylaşmaktadır. Kısacası ERP, üretimden dağıtıma kadar tüm iş süreçlerini barındıran bir yapıya sahiptir.    

ERP’nin Faydaları

Kurumsal kaynak planlamanın birçok faydası vardır. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • ERP sistemi, şirketlere dijital altyapı sunan bir sistemdir. Bu sayede verileri güvenli bir şekilde saklayarak her an kullanıma hazır tutmaktadır. Bunun yanı sıra şirketlerin bilgi alma süreçlerini hızlandırmalarına olanak tanır. Ayrıca şirket içerisindeki iletişimi ve veri akış hızını da iyileştirme açısından son derece önemlidir. Bu sayede operasyonel anlamda verimliliği artırmaktadır.
  • ERP, finansal hataları azaltır ve operasyonların daha doğru ve hızlı ilerlemesine yardımcı olur. Böylece bütçe süreci daha kısa ve kolay hâle gelir.
  • ERP, müşteri ilişkilerin geliştirme konusunda şirkete çeşitli avantajlar sunar. Bununla birlikte müşteri siparişleri yüklenip hazırlanana kadar fatura bilgilerini güvenli bir şekilde sınıflayarak saklama imkânı da verir.
  • ERP, şirketin temel işlevlerini tek noktada toplayarak iş süreçlerinde maksimum iyileşmeyi hedeflemektedir. Ayrıca şirket bilgilerini analiz ve organize etmeyi de kolay hale getirir.

RDC Partner olarak bu yazımızda, kurumsal kaynak planlama hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Yazılım çözümlerimizden faydalanmak, ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.