fbpx
e-commerce

E-ticaret, son dönemlerde oldukça popüler iş alanlarında biri olarak ön plana çıkmaktadır. E-ticaretin büyüyen pazar hacmi ise e-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişilerin sayısının artmasına neden olmaktadır. Bu noktada ise başarılı bir e-ticaret sitesi için bilinmesi gereken kriterler oldukça merak edilen bir konudur. 

Genel olarak e-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak isteyen kişilerin belirli çalışmalar yapması son derece önemlidir. Gerekli görülen bu çalışmalar ise kişilerin ve işletmelerin e-ticarette doğru adımlar atmasını sağlar. Bu durum ise başarıyı beraberinde getirir. E-ticaret alanında işini büyütmek isteyen herkes başarılı bir e-ticaret sitesi için temel ipuçlarını merak etmektedir. RDC Partner ekibi olarak bu yazımızda, başarılı bir e-ticaret sitesi için gerekli görülen detayları sizler ile paylaşacağız.

Kullanıcı Deneyimini İyileştirme

Başarılı bir e-ticaret sitesi, satışların daha hızlı bir şekilde artış göstermesine sağlar. Bu nedenle işletmelerin e-ticaret sitesi tasarımı sürecinde kullanıcı deneyimini dikkate alması son derece önemlidir. Kullanıcı deneyimi için dikkat etmeniz gereken temel kriterler ise genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Site tasarımı mobil uyumlu olmalıdır. Bunun nedeni ise internet üzerinden yapılan alışverişlerde çoğunlukla mobil cihazların kullanılmasıdır. Ayrıca mobil uyumlu (Responsive) olarak tasarlanmış e-ticaret siteleri satışlarını ve Google Sıralamalarını daha kolay bir şekilde artırır.
  • E-ticaret sitesi tasarımında kullanıcı deneyimi ön planda olmalıdır. Kullanıcı deneyimine önem veren e-ticaret işletmeleri daha kolay bir şekilde satış yapabilir.
  • Ayrıca etkili bir kullanıcı deneyimi için e-ticaret sitesi tasarımında hakkımızda, sık sorulan sorular ve iletişim sayfası tasarımı olması gerekir. Bu sayede müşterilere işletmeniz ve çalışma politikanız hakkında bilgi verebilirsiniz. 

Güvenli ve Güvenilir Ödeme Sistemleri

Başarılı bir e-ticaret ödeme sisteminin öncelikle güvenli olması son derece önemlidir. Bu sayede tüketiciler herhangi bir endişe duymadan ilgili siteden alışveriş yapabilir. Bu güveni sağlayamayan bir e-ticaret firması, satış rakamlarını düşürür. Bu nedenle, e-ticaret altyapısı seçiminde güvenilirliği herkesçe kabul gören metotları kapsayan alternatiflere yönelmenin doğru bir tercih olduğunu söylemek mümkündür.

E-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin güvenli ödeme yöntemleri ile yapılmasını sağlayan 3D Secure yöntemi sıklıkla tercih edilen güvenli bir ödeme yöntemidir. Bu yöntem ile alışveriş yapan kişilerin cep telefonu numaralarına bir kod gönderilir ve bu kod sisteme girildikten sonra alışverişin gerçekleştirilebilir. Bu noktada ise web sitenize 3D Secure ödeme güvenli ödeme yöntemini entegre etmeniz son derece önemlidir.

Mobil Uyumlu Tasarım

Mobil uyumlu web sitesi, kullanıcı deneyimini artırırken daha da profesyonel bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. Genel olarak mobil uyumlu bir e-ticaret sitesi; web sayfalarının hem yüksek çözünürlüklü masaüstü bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda eksiksiz bir şekilde görüntülenebilmesini sağlamaktadır. Ayrıca mobil uyumlu bir web site, değişken ekran çözünürlüklerinde web sayfalarını doğru oranda görüntüleyebilmesine de olanak tanır. 

Mobil uyumlu bir e-ticaret sitesi sayesinde içeriğinin tamamına, mobil cihaz üzerinden eksiksiz bir şekilde ulaşmak da mümkündür. Bunun yanı sıra akıllı telefonlardan ziyaret edilen sayfalar büyütmeye ya da kaydırmaya gerek duyulmadan sorunsuzca görüntülenebilir. Böylece kullanıcı deneyimi iyileştirilirken kolay kullanımlı bir web site kullanımı ön plana çıkar. Ayrıca kullanıcılar, masaüstü bilgisayarıyla gezdikleri web sayfasının mobil cihazda da aynı kaliteye sahip olduğunu gördüğünde sitenize olan güvenleri de artacaktır.

RDC Partner olarak bu yazımızda, başarılı bir e-ticaret sitesi için temel ipuçları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: UX (Kullanıcı Deneyimi) ve UI (Kullanıcı Arayüzü) Nedir?