fbpx
giyilebilirteknoloji

Giyilebilir teknoloji, teknoloji endüstrisinin en hızlı gelişen alanlarından biridir. Temel fitness takip cihazları, gelişmiş akıllı saatler, sanal ve artırılmış gerçeklik kulaklıkları gibi birçok teknolojik ürün, giyilebilir teknolojik ürünler sınıfında yer almaktadır. Genel olarak giyilebilir teknolojiye sahip cihazlar, vücut hareketlerini takip eden akıllı sensörler ile yüklü cihazlardır. Aynı zamanda bu ürünler, akıllı telefonla kablosuz olarak senkronize olmak için bluetooth, Wi-Fi ve mobil internet bağlantısı kullanabilme özelliğine de sahiptir. Bu kapsamda ise giyilebilir teknoloji türleri ve geleceğimizdeki rolü merak edilmektedir.RDC Partner ekibi olarak bu yazımızda, giyilebilir teknolojiye sahip ürünler hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Giyilebilir Teknoloji Türleri

Giyilebilir teknoloji türleri genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Konum takipçileri: 

Çocuklar ve evcil hayvanların üzerinde taşıyabileceği GPS takip cihazları da giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer almaktadır. Bu cihazlar çocuklar veya evcil hayvanların yanı sıra cansız nesnelere de yerleştirilebilir. 

Sağlık ve fitness takip cihazları: 

Kemere ya da bileğe takılarak kullanılabilen sağlık ve fitness takip cihazları, en çok kullanılan giyilebilir teknoloji ürünleri arasındadır. Kalp atım hızınızı, 24 saat boyunca ne yedip içtiğinizi, yaptığınız egzersizleri ve uyku düzeninizi sahi ölçebilen bu cihazlar, kişisel eğitmen gibi davranma özelliğine sahiptir.

Akıllı tekstil ürünleri: 

Yakın gelecekte akıllı saat ve bilekliklerin tüm fitness özelliklerini taşıması beklenen akıllı tekstil ürünleri, moda dünyasında yerini almaya başlamıştır. Dayanıklı yapıya sahip kumaşlar ile tasarlanan akıllı mont modelleri hem iç hem de dış yüzeyine yerleştirilen akıllı sensörler ile kendini otomatik olarak ortam sıcaklığına göre ayarlama özelliğine sahiptir.

Akıllı gözlükler:

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alan akıllı gözlükler, hızlı bilgi aktarım özelliğine sahiptir. 

Akıllı saatler: Akıllı saatler, telefon ve tabletlerin temel özelliklerine kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmek açısından oldukça önemli bir teknolojik giyilebilir ürün çeşididir. 

Giyilebilir Teknolojinin Günlük Hayattaki Kullanımı ve Geleceği

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında akıllı saatler, vücut sensörleri, akıllı gözlük, elektronik giyim eşyası, mücevher ve kişisel video kayıt cihazları yer almaktadır. Bu ürünler ise konum takibi, sağlık hizmetleri, giyilebilir web, spor performansı, sağlık ve etkinlik izleme gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Tasarlanan bu cihazların her geçen gün kompakt bir yapıya bürünmesi ve maliyetlerinin düşmesi gelecekte iş dünyasının belirli süreçlerini değiştirebilecek gibi görünmektedir. Bu kapsamda ise çalışanların konum bilgileri, nereye seyahat ettikleri ve hızlarını belirlemek gibi giyilebilir teknolojiden yararlanılabileceğini söylemek mümkündür. 

RDC Partner olarak bu yazımızda, giyilebilir teknolojiye sahip ürünler hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için web sitemizi inceleyebilir veya iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 5G Teknolojisi ve Gelecekteki Etkileri